недеља

Jin i Jan

Učeći od pametnih ljudi o životu i poslu čula sam dosta o moći podsvesti i varljivosti svesti. I mnogi, veoma uspešni čak, govorili su da ne treba da govorim reči koje počinju sa “NE”.

Na taj način, kažu, deluješ negativno na svoju podsvest a time i sam postaješ negativan i uskraćuješ sebe za čitav svet mogućnosti koje zbog negativnog stava nećeš primetiti. I dugo sam priznajem verovala u to. Kao dete koje opčinjeno mudrošću roditelja slepo veruje. Još kad vidi da ono čemu ga uče zaista i deluje.

Međutim, čemu onda služi reč NE? Ako je toliko negativna, loša? Zašto postoji? Kakav bi svet bio bez reči koje počinju sa “ne”? Lepši? Pametniji? Moguće… Sasvim je moguće da je to tačno, ali verujem da bi bio i užasno dosadan, užasno predvidiv, užasno sterilan i konačno lišen čitave jedne galerije univerzuma i jedne lepote…

NEverovatne lepote, NEobičnih predela, NEzaustavljivog duha, NEočekivanih prilika, NEzamenljivih prijatelja, NEzaboravljenih trenutaka, NEžnih sećanja, NEiskusnih koraka, NEsigurnih drhtaja srca, NEizrečenih misli, NEdoživljenih snova, NEmogućih misija… NE, NE, NE, ne odustajte od reči NE jer ona čini nas ljude ljudima. NEmojte biti robovi doktrina i iluzija, jer, ponekad umeti reći “NE” čini Vas Čovekom. Ni manje hrabrim ni manje pametnim, ni manje pobednikom. Ne je “Da” u ogledalu, kao Jin i Jan, samo zajedno čine celinu. Samo zajedno i u ravnoteži čine život Životom.


Нема коментара:

Постави коментар

Ovaj obrazac služi za slanje komentara i poruka ako Vam je potreban neki vid kontakta sa korisnicima.

Истакнути пост

Nisam ja za ovaj svet 🙄