понедељак

Sta se zapravo "krije" iznutra?

Svi vidimo kako neko izgleda spolja. A sta se zapravo "krije" iznutra? Mozda se spoljasnji izgled uklapa u duhovni i mentalni sklop. Nije pravilo. Samo upoznavajuci osobu, mozemo doci do odgovora. Koliko puta ste culi pricu o nekome i stvorili sliku a i ne upoznavsi je? Koliko puta ste na osnovu tudjih rasudjivanja, simpatija ili mrznje dosli do zakljucka da je osoba dobra ili losa? Pitanje je: Zasto to radite?
Ja vise volim da sama donesem sud o nekome, pa makar i pogresila. I ne zelim i necu da se on zasniva na tudjim pricama tipa rekla-kazala. Mislim, imam glavu i koristim je. A vi? Je li razlog to sto ne zelite da se zamarate, analizirate, upoznajete nekog novog? Jednostavnije je da to neko drugi uradi, a vi cete to samo prihvatiti, bas onako, zdravo za gotovo. Linija manjeg otpora, nezainteresovanost ili necete da odskacete od drugih. Uklapate se u tudje sablone? Nema nista goreg od toga. To je tako jadno. Zanima me, sta radite i kako se ponasate kada shvatite da ste nekoga bez razloga ignorisali, zajebavali ili cak mozda i mrzeli? Sta radite kada shvatite da ste mozda bili nesvesno "izmanipulisani"? Kako se ponasate prema toj osobi, za koju ste shatili da nije ni priblizno onakva kakvom su vam je "oslikali" i vi kao poslednji moron, to tako prihvatili? Da li se kajete ili nastavite dalje kao da nista nije bilo? Mozda se pravite i blesavi, u fazonu - kao nisam je tako nikad ni razmisljao(la). Imali ste totalno "iskrivljenu sliku" o nekome ko je totalno drugaciji. I sad je treba ispraviti. Nije to tesko ali moze biti, jer duboko u vama, urezani su ti neki prvi, defektni  pogledi na tu osobu. Treba to iskoreniti. Zato to moze biti malo teze nego sto se u prvom momentu cini. Da li ce vam to biti lekcija za u buduce ili cete opet, mozda iz nekih drugih razloga, ili vodjenim drugim ljudima i njihovim vodiljama, opet sebi dozvoliti da vam neko, normalnu osobu - "iskrivi"?



FORUM

Forum ili forumi je mesto gde bi tribali biti kao kuci.Svakodnevno odvojite pola sata ,u kojem će te bar malo podgrejati vatru tj ostaviti link ispod vašeg komentara na određenu temu..Zaintrigirajte ljude ,svojim načinom razmišljanja ,da kažu .......idem baš pogledati šta ovaj piše...Ako ne ide tako ,budite provokativni ,udarite ih tamo di najviše boli ,nogom u jaja,pa da onda vidimo ,oće li reagovati i posetiti vaš komentar.
Ako su vegeterijanci ,izgadite ih hvaleći meso,ako su mesožderi ,kažite im koliko su bolesni i glupi.
Sad ste valjda razumeli....
Ispričat ću vam jedan istinit doživljaj... 
Ulazi Marko u autobus i onako pijan ,pokazuje rukom na levu stranu i kaže sve žene na ovoj strani su glupače .Zatim pokaže na desnu stranu i kaže ,sve žene na ovoj strani su kurve.
Jedna žena sa desne strane se nađe uvređena i kaže ,ne možete tako gospodine,ja sam verna svom mužu.
Dobro je odgovori Marko ,ti pređi levo u glupaće...;)


Истакнути пост

Nisam ja za ovaj svet 🙄